Bosbessen Panna Cotta

6 April 2018
Gezond eten hardlopen

Niets is leuker dan een etentje afsluiten met een lekker dessert. De bosbessen panna cotta is een gemakkelijk en gezond recept. Iedereen kan dit maken! Het handige is dat je dit al een dag van te voren klaar kunt maken. Zo heb je geen stress om er voor te zorgen dat alles op tijd af is. Als variatie zou je de honing kunnen vervangen voor agavesiroop.

Ingrediënten

Voor 4 personen

- 400 ml plantaardige melk (bijvoorbeeld sojamelk)
- 125 ml plantaardige room (bijvoorbeeld sojaroom)
- 3 eetlepels honing
- 2 theelepels vanille extract
- 4 gram agar agar
- ½ citroen

Bereiding

- Doe de plantaardige melk en room samen met de agar agar in een pan en breng het samen aan de kook. Laat dit ongeveer 2 minuten koken
- Haal de pan van het vuur en voeg direct 2 eetlepels honing en vanille extract toe en roer goed stevig door. Laat het daarna goed afkoelen. Zet het NIET in de koelkast.
- Als het afgekoeld is kun je het verdelen over 4 glazen of bakjes. Zet dit in de koelkast en laat het een paar uur staan. De panna cotta moet namelijk goed opstijven
- Wanneer het is opgestijfd kan je aan de slag met de bosbessen coulis. Voeg de 250 gram bosbessen, 1 eetlepel honing en het sap van een halve citroen samen en mix dit tot een egaal mengsel. Daarna verdeel je de bosbessen coulis over je panna cotta bakjes
- Zet het dan weer in de koelkast. 5 minuten voordat je het serveert kan je de panna cotta er uit halen

Bereidingstijd

25 minuten
Wachttijd: liefst 1 nacht, anders minimaal 4 uur

Geniet van je selfmade Bosbessen panna cotta! Eet smakelijk!