Is het nieuwe sportdrankje eindelijk uitgevonden?

26 February 2018
Is het nieuwe sportdrankje eindelijk uitgevonden?

Hardlopen en bier

De Olympische Spelen zullen je de afgelopen weken vast niet ontgaan zijn. De prestaties van de Duitse Olympiërs heb je dan vast en zeker ook niet gemist. Aan het einde van de Olympische Winterspelen in Sotsji 2014 stonden de Duitsers op de zesde plaats met in het totaal 19 medailles, één plaats onder Nederland. Op de Olympische Spelen van 2018 hebben ze het een stuk beter gedaan. Ze staan met 14 x GOUD, 10 x ZILVER en 7 x BRONS op de tweede plaats in de medaillespiegel. Het geheim van de Duitse ploeg? Ze drinken veel alcoholvrij bier! Wat denken jullie, zouden onze hardloopprestaties er ook beter door worden?

Snel herstellen zonder kater

Het drankje blijkt een onmisbaar onderdeel van hun trainingen. Het herstel van sporters gaat sneller door het drinken van alcoholvrij bier zegt de sportarts Johannes Scherr, van het Duitse olympische skiteam. De sportarts heeft in 2009 zijn eigen onderzoek gedaan. Tijdens dit onderzoek heeft hij hardlopers tijdens de Marathon van München gevolgd. Hij ontdekte dat lopers die in de weken voor en na de marathon alcoholvrij bier dronken een stuk minder ontstekingen en infecties van de bovenste luchtwegen hadden, dan lopers die het alcoholvrije bier niet hadden gedronken. Dit vertelde hij aan The New York Times. Een verklaring kan volgens de arts zijn dat in het bier antioxidanten en stoffen zitten die het immuunsysteem bevorderen. Hij prijst vooral het alcoholvrije witbier aan.

Nog een leuk feitje: de Olympiërs uit Duitsland hebben bijna vierduizend liter van het sportdrankje opgestuurd naar Pyeongchang. Het blijkt in Duitsland heel normaal te zijn om een alcoholvrij biertje te combineren met sporten. In sportscholen wordt er in de automaten en in de kantine 'gewoon' alcoholvrij bier verkocht.

Naast dat het goed voor ons blijkt te zijn, vinden wij het ook helemaal niet erg om een lekker biertje te drinken na het hardlopen! Proost!

Inspiratie Esquire.nl