Bananenbrood

6 April 2018
Gezond tussendoortje hardlopen

Je kunt bananenbrood heel gemakkelijk lekker gezond maken. Hierin zit geen suiker en geen bloem. Daarbij kan iedereen bananenbrood eten want het brood is lactose-, gluten- en suikervrij. De perfecte snack dus!

Ingrediënten

- 3 rijpe bananen
- 3 eieren
- 100 gram amandelmeel
- 50 gram havermout
- 150 gram blauwe bessen (diepvries)
- 1 ½ theelepel bakpoeder
- handje ongebrande noten (walnoten, pecan, hazelnoten of amandelen)
- Mespuntje zout

Bereiding

- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Prak de bananen in een kom. Voeg daarna de havermout toe en mix dit tot een glad mengsel.
- In een andere kom klop je de eieren luchtig en voeg je het zout toe. Meng dit samen met de bananen en havermout
- Voeg het amandelmeel toe en roer dit goed door
- Voeg de noten en blauwe bessen toe en roer alles goed door elkaar
- Giet het mengsel in een ingevette cakevorm en zet het in de oven
- Bak het bananenbrood ongeveer 50 minuten. Als de bovenkant te donker wordt kun je het afdekken met aluminiumfolie
- Je kan kijken of de binnenkant van je bananenbrood gaar is door in het midden een satéprikker te prikken. Als de prikker schoon en droog is wanneer je het er uit haalt is je brood klaar

Bereidingstijd

60 minuten

Geniet van je zelfgemaakte bananenbrood! Eet smakelijk!