Bananen ijs met gezouten karamel

6 April 2018
Bananen ijs met gezouten karamel Gezond eten hardlopen

Als je op de gezonde tour bent worden desserts al snel verboden. Dit omdat ze suikerbommen en ongezond zouden zijn, maar wij hebben het recept van gezond bananen ijs met gezouten karamel crunch! Snel gemaakt en zonder ijsmachine.

Ingrediënten

Voor het ijs

- 1 banaan
- 1 grote eetlepel magere kwark
- 1 theelepel honing

Voor de gezouten karamel crunch

- 6 walnoten
- 2 eetlepels havermout
- 1 eetlepel kokosbloesemsuiker
- 1 theelepel kokosvet
- mespunt zeezout

Bereiding

- Pureer de banaan in een kom. Voeg hierbij de kwark en honing toe. Roer dit goed door elkaar en zet dit in de vriezer voor minimaal 2 uur
- Rooster de havermout en verkruimelde walnoten. Voeg na 3 minuten de kokosbloesemsuiker, het zeezout en het kokosvet toe. Bak dit 1 minuut mee en blijf het omscheppen
- Laat de crunch afkoelen in de koelkast, hierdoor wordt het extra crunchy
- Haal het ijs na minimaal 2 uur uit de vriezer. Maak met een lepel of ijsschepper een bolletje ijs en strooi er wat salted karamel crunch overheen

Bereidingstijd

10 minuten

Wachttijd minimaal 2 uur

Geniet van je zelfgemaakte coole bananen ijs met gezouten karamel! Eet smakelijk!