ASICS Novablast 2 VS ASICS Novablast

14 July 2021
ASICS Novablast 2 VS ASICS Novablast

ASICS Novablast 2 VS ASICS Novablast

Het eerste verschil tussen de Novablast 2 en de Novablast is de heel drop, deze gaat van 10mm naar 8mm, dit zorgt ervoor dat het contactmoment met de ondergrond iets wordt verkort. Een korter contactmoment met de ondergrond betekent dat je sneller loopt en dat de Novablast 2 dus een snellere schoen is dan de Novablast.

ASICS heeft 3 belangrijke wijzigingen aangebracht in de tussenzool van de Novablast 2 om de stabiliteit te verbeteren:

Er zijn nu verhoogde zijwanden van de middenvoet die als rails werken om je voet gecentreerd te houden, vergelijkbaar met de Brooks Glycerin GTS 19 en Adrenaline GTS 21. De hoogte van de hielstapel is 2 mm lager, zodat je hiel dichter bij de grond zit. Daarnaast zijn de laterale en mediale zijkanten van de tussenzool van de achtervoet nu dubbel gestapeld om te voorkomen dat de zijwanden samendrukken zoals bij de eerste versie het geval was. Deze veranderingen resulteren in een enorme verbetering van de stabiliteit ten opzichte van de eerste versie.

Aangepast bovenwerk

Ook het bovenwerk is aangepast, het heeft een upgrade gekregen en voelt zachter en comfortabeler aan. De schoen voelt zelfs zo comfortabel aan dat het ook goed een vrijetijdsschoen had kunnen zijn. Daarnaast is extra demping toegevoegd in de voorvoet van de Novablast 2, hierdoor voelt de schoen een stukt soepeler, stabieler en veelzijdiger aan dan de voorganger.

Kortom, de Novablast is op verschillende punten aangepast om ervoor te zorgen dat de schoen nog meer demping en comfort bied dan de voorganger.