ASICS GEL-Nimbus 20 vs. ASICS GEL-Nimbus 19

16 January 2018
ASICS GEL-Nimbus 20 vs. ASICS GEL-Nimbus 19

Asics Gel Nimbus 20

De ASICS GEL-Nimbus hardloopschoen is speciaal gemaakt voor neutrale lopers. De GEL in de hak is om elke stap nog makkelijker, comfortabel en soepeler te maken.  De ASICS GEL-Nimbus 20 heeft een nieuw uiterlijk gekregen en er zijn verbeteringen aangebracht ten opzichte van de ASICS GEL-Nimbus 19. Hoe de schoen eruit ziet en wat de verbeteringen zijn is hieronder te lezen.

Een nieuwe update in het bovenwerk van de ASICS GEL-Nimbus 20

Er zijn grote veranderingen tussen de Nimbus 19 en de Nimbus 20. Het grootste verschil is te zien in het bovenwerk van de schoenen. In de ASICS GEL-Nimbus 20 is ervoor gezorgd dat er een meer open design is wat zorgt voor meer ventilatie. Ook is het bovenwerk lichter waardoor de schoen nóg lichter van gewicht is.

In de ASICS GEL-Nimbus 20 zijn de FluidRide en FlyteFoam zool hetzelfde gebleven als in de 19. De tussenzool geeft tijdens het lopen veel demping bij zowel de voor- en achtervoet. Dit geeft het luxe en vertrouwende Nimbus-gevoel. Het dempingsniveau in de schoenen verschilt tussen de heren hardloopschoen en dames hardloopschoen. Er is namelijk gebruik gemaakt van ‘Gender Specific Cushioning’. Dit heeft ASICS toegepast, omdat er uit onderzoek is gebleken dat mannen anders hardlopen dan vrouwen. Ook het gewicht en de voetvorm is verschillend. Naar aanleiding van dit onderzoek heeft ASICS het dempingsniveau hierop aangepast.

Het hielstuk van de ASICS GEL-Nimbus 20 heeft een vernieuwing gekregen

Ook het hielstuk heeft een vernieuwing gekregen. De Exoskeletol Heel Counter maakt de hiel in de ASICS GEL-Nimbus 20 zachter en flexibeler ten opzichte van de Nimbus 19. Een soepelere afwikkeling van de voet en een betere loopefficiënte komt door de Guidance Line. De rubberen zool biedt grip en duurzaamheid tijdens het hardlopen.

De laatste technische  vernieuwing in de ASICS GEL-Nimbus 20 zit 'm in de voorvoet. De schoen heeft hier meer ruimte gekregen. Door deze nieuwe ruimte valt de schoen normaal qua grootte. De ASICS GEL-Nimbus 19 viel kleiner uit waardoor je een halve maat groter moest bestellen. Dit hoeft bij de ASICS GEL-Nimbus 20 niet, er zou zelfs een halve maat kleiner besteld kunnen worden.

Meer comfort door het verbeterde bovenwerk

Het bovenwerk heeft een aantal aanpassingen. Deze aanpassingen zijn gedaan om een beter comfort te hebben en een verbeterde pasvorm. Verder bestaat het bovenwerk nu uit Grandiet Mesh wat op specifieke plekken een extra open weving heeft. Dit zorgt ervoor dat de ASICS GEL-Nimbus 20 optimaal ventilerend is. Verder is er een verandering in de veterconstructie gekomen. De 20 geeft minder druk op de bovenzijde van de voet, maar sluit de voet nog wel goed op in de hardloopschoen.

Special Edition

En wist je dat er binnenkort  een ASICS GEL-Nimbus 20 Platinum editie uit komt? Dit is ter ere van het alweer 20 jarige bestaan van de ASICS GEL-Nimbus runningschoenen. Deze schoen heeft een speciaal uiterlijk gekregen waarin onder andere uitzonderlijke grijze Platinum kleuren gebruikt worden.