ASICS GEL-Cumulus 21 vs. ASICS GEL-Cumulus 22

5 July 2020
ASICS GEL-Cumulus 21 vs. ASICS GEL-Cumulus 22

De ASICS GEL-Cumulus is een fijne allround hardloopschoen voor neutrale lopers. Voor de inmiddels 22e variant heeft het merk een aantal updates doorgevoerd. Wat het verschil is tussen de ASICS GEL-Cumulus 21 en ASICS GEL-Cumulus 22, lees je in deze blog.

ASICS GEL-Cumulus 22 hardloopschoenen met een volledig naadloos bovenwerk

Zet je de ASICS GEL-Cumulus 21 naast de ASICS GEL-Cumulus 22, dan valt het vernieuwde bovenwerk je direct op. Naast dat deze upper gestroomlijnder oogt, verhoogt het ook vanaf de eerste stap je loopcomfort. De upper is volledig naadloos, waardoor deze mooier aansluit en de kans op schuren en irritaties minimaliseert. Je voeten blijven droog en fris door de strategische geplaatste perforaties.

Meer flexibiliteit dankzij de vernieuwde FlyteFoam-tussenzool

Voor de GEL-Cumulus 22 heeft ASICS de FlyteFoam-tussenzool een upgrade gegeven. Hierdoor profiteer je van een flexibeler gevoel in de voorvoet en de afwikkeling verloopt soepeler dankzij de diepere flex-groeven. Net als bij de voorganger, is het inmiddels iconische GEL verwerkt in de hak en voorvoet. Ben jij een typische haklander, dan heb je hier extra veel profijt van.

Maak kennis met de nieuwe Ortholite-zool

Met de GEL-Cumulus 22 streeft ASICS ernaar om je een ultiem zwevend gevoel te bieden. Een gevoel alsof je op wolken loopt. Om dit gevoel verder te verbeteren, is er ook aan de Ortholite-zool gesleuteld. Deze zool is twee millimeter dikker vergeleken met de binnenzool van de ASICS GEL-Cumulus 21. Hierdoor wordt het instapgemak vergroot en je loopt net even wat comfortabeler.

Lichter dan zijn voorganger

Met al deze updates ben je er zeker van dat de ASICS GEL-Cumulus 22 je ideale trainingspartner is voor zowel korte afstanden als duurlopen. Wist je dat er ook nog eens bespaard is op het gewicht van de schoen? De herenschoen is van 295 gram naar 285 gram gegaan. Op de ASICS GEL-Cumulus 22 voor dames is behoorlijk bespaard op het gewicht. Van 241 gram ga je naar een hardloopschoen van 215 gram. Dit is te danken aan de FlyteFoam-tussenzool die vernieuwd is.


De ASICS GEL-Cumulus 22 is vanaf 1 augustus verkrijgbaar bij Hardloopshop.