adidas Ultraboost 21 vs. adidas Ultraboost 22

2 December 2021
adidas Ultraboost 21 vs. adidas Ultraboost 22

Hi Energy! De gloednieuwe adidas Ultraboost 22 is een feit. En wat voor een introductie! Voor de nieuwe variant binnen de Ultraboost-familie wordt er een nieuw model geïntroduceerd met een specifieke female fit. Wat het verschil is tussen de adidas Ultraboost 21 en de adidas Ultraboost 22, lees je hier.

De adidas Ultraboost 22 is het resultaat van 1,2 miljoen voetscans

Wist je dat de adidas Ultraboost 22 het resultaat is van analyses van 1,2 miljoen voetscans? Vrouwelijke hardloopsters hebben immers een andere anatomische behoefte dan mannelijke hardlopers. Dankzij deze voetscans heeft adidas het mogelijk gemaakt om de perfecte pasvorm en ervaring onder de voet te bieden. Het resultaat? De sokconstructie, ook wel een Tailored In-Step genoemd, is meer getailleerd. Het sluit beter op de vrouwelijke voet aan, die over het algemeen een lagere wreef heeft vergeleken met mannenvoeten.

Adaptive memory foam in de hiel van de adidas Ultraboost

adidas kreeg als feedback dat het smalle gedeelte in de hiel van de adidas Ultraboost 21, sneller kon leiden tot blaarvorming. Daarom is er voor de adidas Ultraboost 22 gebruik gemaakt van adaptive memory foam (Enhaced Heel Fit). Hierdoor sluit de hiel beter aan op de vorm van je voeten.

Meer ruimte voor het BOOST materiaal

Hardlopers waren erg te spreken over het dempingsmateriaal van de adidas Ultraboost 21. Daarom is het Continental Rubber opgerekt, waardoor het BOOST materiaal meer ruimte krijgt en er vervolgens een soepele gecentreerde afwikkeling wordt gecreëerd. Voor de adidas Ultraboost 22 bij dames is het frame versterkt aan de binnenzijde. Dit Tuned Medial Pattern voorkomt dat de voetboog inzakt en dat er gericht gecorrigeerd wordt waar nodig. Dit omdat overpronatie vaker voorkomt bij vrouwelijke hardlopers.

Een Embedded Cage zorgt voor een verhoogt aanpassingsvermogen

Zet je de adidas Ultraboost 22 voor heren naast de adidas Ultraboost 21 voor heren, dan lijkt het haast alsof de schoen ongewijzigd is gebleven. Echter heeft ook het herenmodel een aantal updates gekregen. Een Embedded Cage zorgt voor een verhoogd aanpassingsvermogen, aangezien er meer flexibiliteit is. De kracht van het materiaal blijft behouden en het Primeknit + Forge zorgt voor meer ondersteuning. Je ervaart een beter lock-down gevoel en loopt hierdoor met een veiliger gevoel.

De meest duurzame Ultraboost tot nu toe!

Zowel de adidas Ultraboost 22 voor heren als voor de adidas Ultraboost 22 voor dames zijn de meest duurzame hardloopschoenen binnen deze serie tot nu toe! De hardloopschoenen zijn namelijk voorzien van gerecyceld Continental rubber en TPU materiaal.

De adidas Ultraboost 22 is vanaf 9 december verkrijgbaar bij RunningDirect.