De adidas Solar Glide 5 als jouw nieuwe running partner voor elke afstand

2 April 2022
De adidas Solar Glide 5 als jouw nieuwe running partner voor elke afstand

Jouw nieuwe adidas go-to hardloopschoenen die je moet hebben

Elk huishouden in Nederland heeft wel een verzamelplaats voor sleutels, jassen, paraplu’s en schoenen bij de voordeur of de achterdeur. Om deze verzamelplaats compleet te maken heeft adidas een nieuw paar hardloopschoenen ontwikkeld; de adidas Solar Glide 5. Dit nieuwe model is een running schoen waar je op kan vertrouwen en waar je vele kilometers plezier van gaat hebben.

Een hardloopschoen die voelt als een running sister tijdens elke kilometer

Bij het ontwerpen van de adidas Solar Glide 5 stond de female runner centraal. Niet iedereen is hetzelfde en een heren- en damesvoet al helemaal niet. Vandaar dat adidas bij deze schoen uitgebreid aandacht heeft besteed aan de vrouwelijke runner om haar optimaal in de watten te leggen met een hardloopschoen die elke kilometer nog gemakkelijker zal maken. Het maakt geen verschil of je net begint met hardlopen of dat je al jaren een ervaren runner bent, adidas wil dat elke vrouw enthousiast wordt. Dit enthousiasme begint met running schoenen die voelen als een running sister die je alleen maar meer energie geven bij elke stap.

Het is niet altijd gemakkelijk om een hardloopschoen te vinden die aansluit bij jouw voet. Adidas heeft met de Solar Glide 5 Women een smallere damesschoen ontworpen. Deze schoen verschilt van de herenschoen doordat het volume in de voorvoet verminderd is en de fitting een aansluiting vindt bij een damesvoet. Om voor elke hardloper een hardloopschoen te hebben die aansluit bij de voet is er voor de heren de adidas Solar Glide 5 Men. Deze running schoen is ontwikkeld op basis van de fitting van een herenvoet en is hierdoor ook voor de man een betrouwbare running partner voor elke kilometer.

De soepele afwikkeling met de adidas Solar Glide 5 bij elke stap

Om bij elke stap een soepele afwikkeling te hebben heeft de adidas Solar Glide 5 een vernieuwde zool. Het Lep Torsion System 2.0 zorgt voor een gecontroleerde landing van hak tot teen door het hardere materiaal. Het frame heeft een vorm van een tweedelig hoefijzer zodat het maximale uit de ondersteuning wordt gehaald. Het Control Platform, wat te herkennen is aan de gekleurde panelen op de buitenzool, zorgt voor de soepele afwikkeling die elke hardloper wil. Daarnaast heeft de buitenzool Continental Rubber wat maximale grip geeft op alle ondergronden.

Een Bubble Boost voor de BOOST

Veel hardloopschoenen van adidas hebben het BOOST materiaal in de middenzool zitten. De adidas Solar Glide 5 heeft een upgrade met de Bubble BOOST. Dat wil zeggen dat er nog meer van het bekende BOOST materiaal in de Solar Glide 5 verwerkt is om de middenzool nog meer te verbeteren. De teruggave van energie wordt hierdoor verhoogd en de schoen is voor nog meer comfort aan je voet. Een voordeel hierbij is dat bij de afzet niet meer lichamelijke kracht gegeven hoeft te worden en dat de landing een stuk zachter aanvoelt. De twee gekleurde lijnen in het BOOST materiaal zijn afkomstig van het Crash Pad, deze nieuwe techniek geeft je het gevoel dat niet elke stap zwaarder voelt maar dat dat de eerste en laatste kilometer uit je run hetzelfde aanvoelen.

De adidas Solar Glide 5 als duurzame running partner

Om een bijdrage te leveren aan een betere wereld is een duurzame running partner ideaal voor een hardloper. Het bovenwerk van de hardloopschoen is gemaakt van gerecycled materiaal. Het Circular Knit materiaal zorgt voor voldoende ventilatie in de schoen wat een ademend gevoel geeft. Het materiaal is gebaseerd op PrimeBlue, dat wil zeggen dat het gemaakt is van gerecycled oceaan plastic. Hierbij draagt de adidas Solar Glide 5 Women en Men bij aan de sustainability goals van adidas!