De kunst van long slow runs met de adidas Adistar

2 December 2021
De kunst van long slow runs met de adidas Adistar

We weten het allemaal, duurlopen zijn alles behalve makkelijk en zonder twijfel een kunst op zich te noemen. Paden lijken eindeloos, kilometer na kilometer piept je sporthorloge en je hebt vanaf het moment dat je de deur uit bent, geaccepteerd dat je run een tijdje gaat duren. Met de adidas Adistar eert het merk de kunst van long slow runs. Je leest alles over dit gloednieuwe model in dit artikel.

Bereik je long distance goals met de adidas Adistar

Het geeft je een onoverwinnelijk gevoel wanneer je wederom een PR op basis van afstand kunt bijschrijven. Om deze long distance goals te bereiken, moet je natuurlijk het perfecte tempo vinden, waarbij het behouden van de controle over het tempo ook een kunst op zich is. Tijdens je run is het dan wel zo fijn dat je beschikt over een hardloopschoen je die comfort en support biedt zodat jij gefocust kunt blijven.

Een secure ontwikkelingsfase van 21 maanden

Vooraf aan de lancering van de adidas Adistar, heeft een secure ontwikkelingsfase van 21 maanden plaatsgevonden. Tijdens deze fase zijn meer dan 100 designs getest over een totale afstand van 4500 kilometer.

Een middenzool met een combinatie van twee soorten foam demping

Comfort is key tijdens het lopen van lange afstanden. Daarom bestaat de middenzool uit een combinatie van twee soorten foam demping. Het Repetitor Foam materiaal zorgt voor een erg comfortabel loopgevoel. De Rocker Geometry lagen zorgen voor een voorwaartse push tijdens je run. Het stuggere Repetitor + materiaal in de hiel zorgt voor de nodige bescherming en biedt daarnaast veel stabiliteit.

Een gewatteerde kraag en tong in de upper van de adidas Adistar

In de adidas Adistar heeft de middenzool vrijwel de overhand. Echter bevinden zich in de rest van de hardloopschoen ook een aantal unieke eigenschappen. Denk hierbij aan een gewatteerde kraag en tong in de upper van de adidas Adistar. Hierdoor heeft de hardloopschoen een comfortabele pasvorm en een zachte instap. De geïntegreerde cage zorgt daarnaast voor een prettig lock-down gevoel tijdens het lopen van lange afstanden.

Superieure grip door de slijtzool van Continental

De jarenlange samenwerking tussen Continental en adidas blijft voortduren in de nieuwe Adistar. De slijtzool met dit rubber zorgt voor superieure grip. De upper met ademend Primeknit materiaal en Engineered Mesh voorkomt irritatie in de voorvoet.