Absolute Marathon

16 November 2020
Absolute Marathon

Deze Corona periode is een goede test om fit te blijven en te kijken naar mogelijkheden in plaats van problemen. Doordat ik voor mijzelf een persoonlijk doel had gesteld om een solo marathon te gaan lopen, kwam er midden in mijn voorbereiding opeens een unieke kans: ik kon starten bij de Invitational Run in Dresden op de halve marathon! Hier vertel ik je graag meer over mijn ervaring in deze race en hoe blij ik ben met dit resultaat!

UNIEKE KANS

Door Dave Klink van Bizz-Sports werd ik erop geattendeerd dat ik wellicht nog kans maakte om te starten in Dresden (Oost-Duitsland). Echter was dit bericht 3 dagen voor de wedstrijd en moest er naast de 750 kilometer heen en terug rijden ook nog een Corona test gedaan worden, zodat ik daar in een veilige bubbel terecht kwam en dus met niemand van buitenaf in contact hoefde te komen.

Na dit allemaal gedaan te hebben was het op zondagochtend 10.30 uur zover: een halve marathon in een afgesloten park in Dresden. 8,5 rondje van 2,5 kilometer, waardoor wij precies uit zouden komen op de juiste afstand. Mijn doorkomsttijden op de 5 kilometer (14.48) en op de 10 kilometer (29.40) waren harder dan ik vooraf in gedachten had, maar het voelde extreem goed. Ik wist na 12 kilometer dat er zeker een PR in zou zitten als ik niet te veel verval zou hebben. Met doorkomsttijden op de 15 kilometer van 44.37 en 59.33 op de 20 kilometer werd het laatste stuk ingezet. Ik finishte in een nieuwe persoonlijk record van 1:02.44, wat een verbetering was van 1.11 minuten.

Met deze tijd heb ik de snelste tijd door een Nederlander gelopen in 2020, waar ik enorm trots op ben. Daarnaast is dit de 14e tijd allertijden op de Nederlandse ranglijsten! 

ABSOLUTE MARATHON 

Deze halve marathon kwam dus “toevallig” tussendoor, maar was meteen een goede test voor mijn trainingsmarathon die ik ga lopen op 29 november. Met goede medewerking van Absolute Motors kunnen wij dit veilig in gang zetten en ons goed houden aan de maatregelen. Met behulp van 3 hazen (Stan Niesten, Luuk Maas & Hlynur Andresson), ga ik weg op een tempo van 3’12 per kilometer. Dit zou een eindtijd betekenen van 2:15.00 wat natuurlijk een mooie stap in de goede richting zou zijn richting een mogelijke kwalificatiewedstrijd voor de Olympische Spelen volgend jaar!

Hopelijk worden de situaties snel weer beter, zodat deze solo virtuele wedstrijden niet meer nodig zijn en we hopelijk samen weer aan de start kunnen staan van mooie evenementen! Maar voor nu ligt dus de focus op deze marathon. Met hopelijk een heel mooi resultaat.