Abrikozen mueslirepen

9 April 2018
Tussendoortje hardlopen

Je kunt de repen in het weekend maken waardoor je de rest van de week gezonde tussendoortjes mee kan nemen naar bijvoorbeeld je werk, training of gewoon thuis. Het is heel eenvoudig, lekker en makkelijk. Dit recept is voor 12 mueslirepen.

Ingrediënten

- 75 gram ongezouten boter
- 200 gram havervlokken
- 50 gram pompoenpitten
- 50 gram sesamzaadjes
- 50 gram walnoten (fijngehakt)
- 100 ml honing
- 1 theelepel kaneel
- 200 gram gewelde abrikozen (fijngehakt)

Bereiding

- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Rooster de havervlokken, pompoenpitten, sesamzaadjes en walnoten 8 tot 10 minuten op een ovenplaat
- Laat de boter smelten in een pannetje en roer de honing er door. Wanneer de boter gesmolten is roer je de abrikozen, kaneel en havervlokken mix er doorheen. Je moet er voor zorgen dat alles goed gemixt is met de honing
- Vet een ovenvorm van ongeveer 17x23 cm in of gebruik bakpapier
- Doe de muesli in een ovenschaal en druk het goed aan zodat het compact wordt. Je kan het beste aandrukken met een plat voorwerp
- Zet de ovenvorm 30 minuten in de oven en laat het daarna afkoelen in de vorm. (laat het echt helemaal afkoelen anders kun je geen stukken snijden doordat het afbrokkelt)

Bereidingstijd

40 minuten

Geniet van je zelfgemaakte abrikozen mueslirepen! Eet smakelijk!