7x vragen aan Björn Koreman

17 August 2020
7x vragen aan Björn Koreman

 

Afgelopen weekend heeft Björn Koreman ons Instagram account overgenomen en een Q&A gehouden. Heb je deze net gemist? Geen zorgen, in deze blog lees je 7x de leukste vragen die aan Björn gesteld zijn.

1. Voor welke trainingen gebruik jij de Pegasus 37?

De Pegasus 37 kan je gebruiken voor bijna alle trainingen, maar ik gebruik ze met name voor de duurlopen in zone 1 & 2! Veel demping, maar toch reactief waardoor je makkelijk wat vlotter loopt op deze schoen.

2. Hoeveel looptrainingen doe je per week?

In mijn marathonvoorbereiding zit ik op 9 looptrainingen per week! 1x baan, 2x tempo’s op de weg en de overige trainingen zijn langzame duurlopen inclusief 1 lange duurloop!

3. Wat neem je naast gewone voeding (supplementen, sportdrankjes enz..)?

Ik neem geen extra supplementen, maar herstel standaard met Doubdle! Vol vitamines, mineralen, plantenextracten voor een sneller herstel na het sporten! Naast mijn normale voeding is dit de ideale aanvulling. Doubdle is ook verkrijgbaar bij Hardloopshop.

3. Wil je je volgend jaar kwalificeren voor de Spelen?

In het najaar hoop ik de stap te zetten naar 2:13 op de marathon om vervolgens in het voorjaar voor het limiet van de Olympische Spelen van 2:11:30 te gaan!

4. Wat is je toekomstige doel qua tijd op een hele marathon?

Uiteindelijk hoop ik een tijd rond de 2:10 te gaan lopen! Maar met een PR van 2:17.26 moet er dus nog hard gewerkt worden om dat te gaan realiseren!

5. Hoe gaat het met je lijf/blessure?

De eerste twee weken kon ik door mijn val alleen maar op bed liggen, maar sinds ik op trainingsstage ben kan ik steeds meer! Ik merk dat ik niet te veel op schermpjes etc. moet kijken, maar echt moet focussen op de trainingen om deze progressie te blijven boeken

6. Hoe doen Boris en Beer het in de hitte en hoe train jij met deze temperaturen?

Boris en Beer bewegen niet te veel, dus die houden het wel vol! Zelf ben ik dus het warme weer ontvlucht, zodat ik hier beter kan trainen dan in Nederland! Maar ik zou aanraden om zo vroeg of laat mogelijk op de dag te gaan trainen.

7. Wat is je doel op de 5000 m?

Dit jaar hopelijk nog sub 14 minuten!