5x dingen die je niet wist over Inov-8

15 May 2020
5x dingen die je niet wist over Inov-8

Inov-8 is opgericht in 2003 en is tot op de dag van vandaag uitgegroeid tot een merk op het gebied van hardloopkleding, -schoenen en -accessoires. De focus ligt op zowel trail runs als road runs. Wellicht zijn dit weetjes waar je al bekend mee was. In deze blog lees je 5x dingen die je niet wist over Inov-8.

1. Het nummer in de schoennaam staat voor het gewicht

De Inov-8 Mudclaw, Roclite, Trailtalon en X-talon zijn enkele voorbeelden van hardloopschoenen van het merk. Achter ieder model staat een getal, zoals de 212, 270 en 290. Wist je dat dit getal gelijk staat aan het gewicht van de hardloopschoen? Dit werd voor het eerst gedaan bij de Mudroc 290.

2. De letters ‘G’ en ‘X’ in Inov-8 hardloopschoenen

De letter ‘X’ uit de X-Talon lijn spreek je niet uit als een letter ‘X’. De letter staat namelijk symbool voor het woord ‘Cross’. Het model is namelijk ontworpen voor cross country runs en is een minder agressief alternatief voor de Mudclaw van het merk. De letter G die je misschien al eens hebt gezien in een van de schoenbenamingen, staat voor ‘Graphene’. Hiermee wordt deze grip benadrukt worden, wat zorgt voor waanzinnige kleverige grip en ongelooflijke duurzaamheid.

3. De hardloopschoenen worden zo licht mogelijk gemaakt

Inov-8 streeft er continu naar om de collectie zo licht mogelijk te maken, zonder dat je inlevert op duurzaamheid, bescherming en comfort. Hier worden baanbrekende technologieën en ontwerpen voor gebruikt.

4. Inov-8 maakt als enige gebruik van Graphene

Inov-8 is een intensieve samenwerking aangegaan met The University of Manchester National Graphene Institute. Hierdoor was het merk in staat om originele conceptideeën binnen 18 maanden om te zetten in eindproducten. Het merk is – en blijft – het enige merk dat dit sterkste materiaal ter wereld kan gebruiken in de buitenzolen en tussenzolen van sportschoenen.

5. Eddie Izzard liep 27 marathons in 27 dagen op Inov-8 hardloopschoenen

Eddie Izzard is een Britse stand-upcomedian. Zijn agent belde in februari 2016 Inov-8, met als voorstel dat Izzard 27 marathons in 27 dagen ging lopen. Op een paar Roadclaw en Roclite hardloopschoenen liep de stand-upcomedian 707 mijl en haalde meer dan £ 1 miljoen op voor Sport Relief. De run was een eerbetoon aan de 27 jaar die Nelson Mandela in de gevangenis doorbracht.