4 redenen om te lopen met een hardloopmaatje

4 February 2020
4 redenen om te lopen met een hardloopmaatje

Heb jij je hardloopmaatje al gevonden? Samen lopen biedt namelijk verschillende voordelen. Wij geven je in deze blog vier redenen om te gaan lopen met een hardloopmaatje.

  1. Je blijft gemotiveerd
    Heb je op dit moment geen doel waar je voor aan het trainen bent? Bijvoorbeeld de 8K, een halve of misschien een hele marathon? In dat geval kan het voorkomen dat je niet altijd gemotiveerd bent om de deur uit te gaan voor een run. Het is vroeg donker, het regent of je hebt een lange werkdag achter de rug. Door te lopen met een hardloopmaatje, krijg je wekelijks de nodige support om de bank af te komen.

  2. Je deelt je sociale leven beter in
    Lopen je vrienden ook? In dat geval kun je je sociale leven perfect combineren met hardlopen. Even bijkletsen na een lange week tijdens een duurloop of de 8K? Geen probleem! Je moet immers in staat zijn om volledige zinnen te praten tijdens je run, zodat je zeker weet dat je je hartslag en ademhaling onder controle hebt.

  3. Je traint veiliger in de winter- en zomermaanden
    Of je nu in de lente, zomer, herfst of winter traint met een hardloopmaatje, in alle gevallen vergroot je elkaars veiligheid. Zo ben je met z’n tweeën beter zichtbaar met hardloopverlichting in de winter en je houdt elkaar in de gaten als het zonnetje fel schijnt in de zomer.

  4. Je versterkt je vriendschap of relatie
    Loop je binnenkort een keer met je beste vriend(in) of je partner? Met wie je ook loopt, je weet zeker dat je jullie relatie gaat versterken. Je voelt je beter verbonden met elkaar doordat je je liefde voor het lopen deelt, of wellicht samen traint voor een hardloopwedstrijd.