HOKA ONE ONE Carbon X vs. HOKA ONE ONE Carbon X2

22 October 2020
HOKA ONE ONE Carbon X vs. HOKA ONE ONE Carbon X2

Hoka Carbon_X2

Maak kennis met de nieuwe HOKA ONE ONE Carbon X2. Deze tweede edititie binnen de Carbon-familie is ontwikkeld voor hoge tempo’s en voor het lopen van wedstrijden. Ook al is dit een echte wedstrijdschoen, hij voelt nog steeds erg veelzijdig aan. Wat het verschil is tussen de HOKA Carbon X en de HOKA Carbon X2, lees je in deze blog.

Profiteer van meer ondersteuning dankzij de vernieuwde upper van de HOKA Carbon X2

Een van de grootste veranderingen die de HOKA Carbon X2 door heeft gemaakt, is een update in het bovenwerk. De upper van de HOKA Carbon X was dun en zorgde hiervoor voor minder ondersteuning. Het vernieuwde bovenwerk van de HOKA Carbon X2 is versterkt met TPU vezels, waardoor deze stijver aanvoelt en minder rekbaar is (dus meer ondersteuning biedt).

De tong is aan de upper vastgemaakt

Loop je op dit moment op de HOKA Carbon X, dan weet je dat de tong los zit. Ook hier heeft het merk de nodige veranderingen in aangebracht. Voor de HOKA Carbon X2 is de tong aan het bovenwerk vastgemaakt, waardoor de kans op schuiven tijdens je run wordt verminderd. Ook profiteer je van de nodige ondersteuning voor de achillespees dankzij het vernieuwde anatomische ontwerp.

Een fijne hardloopschoen voor haklanders

Laten we eerlijk zijn, het design van de HOKA Carbon X2 is allesbehalve standaard. Het uistekende deel aan de achterkant draag hier voor een groot deel aan bij. Dit design zien we ook terug in de HOKA Clifton Edge en is een fijne uitkomst van lopers die landen op de hak. Je profiteert van een zachtere landing en de afwikkeling verloopt vele malen soepeler.

Meer foam boven de aangebrachte Carbon plaat

De naam van deze hardloopschoen verklapt het natuurlijk al, in de HOKA Carbon X2 is een stijve carbon-plaat aangebracht. Hierdoor ervaar je een responsief gevoel en het extra foam boven de carbon-plaat, zorgt voor een zachter instapgevoel.